(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Výborné řezy MARGOT
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1hrnek mletého cukru moučka, 2 celá vejce, 3 pol. lžíce oleje, 1 bal. prášku do pečiva, 1/4 l šlehačky (vl. mléko), 1 kokosová čokoláda MARGOT
Na polevu: 5dkg másla, 5dkg tuku IVA nebo 100% jakýkoli tuk, 20dkg prosátého cukru moučka, 2 pol. lžíce kakaa, 1 žloutek, 2 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Mouku, cukr prosejeme a přidáme ostatní přísady. Čokoládu Margot nastrouháme na struhadle. Vše řádně promícháme,aby se přísady spojily a dáme na vymaštěný a vysypaný plech péci. Já si oblíbila pečící papír, takže postup s vysypáváním plechu už nedělám.
Na upečenou a vychladlou buchtu dáme polevu. V kastrolku si rozpustíme máslo a tuk. Jakmile to trošku vychládne přidáme zbylé suroviny - nevaříme. Kdyby se nám poleva zežmolkovala nebo zkrupicovala, tak přilijeme kapku mléka a neustále mícháme. Vznikne čokoádová poleva, kterou dáme na buchtu a vidličkou si můžeme udělat ozdobné tvary.
Na upečenou a vychladlou buchtu dáme polevu. V kastrolku si rozpustíme máslo a tuk. Jakmile to trošku vychládne přidáme zbylé suroviny - nevaříme. Kdyby se nám poleva zežmolkovala nebo zkrupicovala, tak přilijeme kapku mléka a neustále mícháme. Vznikne čokoádová poleva, kterou dáme na buchtu a vidličkou si můžeme udělat ozdobné tvary.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé